יום רביעי, 10 באפריל 2013

רישום נושא העבודה ושאלת חקר ממוקדת + רקע מדעי

א. נושא ושאלת החקר
1. נושא המחקר הוא כרומטוגרפיה של לורד שחור.
2. אנחנו בחרנו בנושא הכרומטוגרפיה כי רצינו נושא צבעוני ומיוחד ובנוסף התחברנו לנושא כי אנחנו אוהבים דברים צבעוניים ומעניינים שלא דורשים המון חקירות ועומקים רבים.
3. שאלת החקר שלנו היא: איך נוזלים שונים משפיעים על קצב ופעולת הכרומטוגרפיה של לורד שחור?
4. המשתנה התלוי הוא: הלורד השחור
    המשתנה הבלתי תליו הוא: הנוזלים השונים
5. אנחנו מתכוונים לבצע את החקר בעזרת ניסוי.

ב. רקע מדעי


1. מהו תהליך הכרומוטוגרפיה?
2. באיזה טמפרטורות מתבצע התהליך?
3.כמה זמן אורך התהליך?
תשובות
כרומטוגרפיה היא שם כולל למספר טכניקות יעילות ביותר להפרדת תערובת הומוגנית נוזלית. לכרומטוגרפיה שימושים מדעיים רבים בכימיה ובביולוגיה. ניתן לפגוש בכרומטוגרפיה בתחום הזיהוי הפלילי, בתעשיית המזון, בתעשיית התרופות ובבתי חולים. הכרומטוגרפיה מאפשרת זיהוי וקביעת כמּותם של חומרים הנמצאים בתערובת.הכרומטוגרפיה מתבצעת בטמפרטורת החדר עד 90 מעלות. התהליך מתבצע במהירות אך תלוי באיזה חומר.


1. האם כמות הנוזלים משפיעה על התהליך?
2. האם הנוזל קושר אינטראקציות חזקות עם הנייר?
3. למה גורם הנוזל?
תשובות
הפאזה הנעה מתחילה "לטפס" במעלה הנייר; כשהיא פוגשת את טיפת התערובת היא גוררת את מרכיביה איתה. עתה מתבצעת ההפרדה: מרכיבי התערובת שאינם יוצרים אינטראקציות חזקות עםמולקולות הנייר מטפסים במהירות עם הפאזה הנעה אל קצה הנייר; המרכיבים שיוצרים אינטראקציות עם הנייר מזדחלים באיטיות.



1. למה מתפרק הלורד השחור?
2. כיצד רואים שמתפרק הלורד השחור?3. האם הלורד השחור מושפע מכל נוזל?- ניתן לדעת רק כשנבצע את הניסוי.
4. האם הלורד השחור קושר אינטראקציות חזקות עם הנייר?

תשובות
הפאזה הנעה מתחילה "לטפס" במעלה הנייר; כשהיא פוגשת את טיפת התערובת היא גוררת את מרכיביה איתה. עתה מתבצעת ההפרדה. מרכיבי התערובת שאינם יוצרים אינטראקציות חזקות עם מולקולות הנייר.

ביבליוגרפיה:
http://portal.herzliya.k12.il/sites/science_8/shinuy/DocLib1/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%94%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%98%D7%95%D7%A9%20%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8.pdf

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%94

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה