יום ראשון, 21 באפריל 2013

שינויים בחקר

החלטנו לשנות את הנושא המחקר שלנו לכרומטוגרפיה בטוש שחור במקום על לורד שחור ולהשאיר את הנוזלים המשפיעים עליו שהם: מים, אצטון וכוהל מכיוון שניסינו לבצע את הניסוי אך ראינו שהתוצאות אינן ציבעוניות כמו שחשבנו וכאשר חקרנו על הכרומטוגרפיה על טוש שחור הבנו שהיא יותר מעניינת וצבעונית. החלטנו להוסיף מידע על הנוזלים מים כוהל ואיצטון ועל החומר החדש הטוש השחור.
בנוסף שינינו את שאלת החקר: איך ישפיעו הנוזלים כוהל מים ואצטון על קצב והפרדת הכרומטוגרפיה של לורד שחור?
כעט ניגש לענות על שאלות המשנה החדשות:
1. כיצד מכונים הנוזלים בתהליך וכיצד מכונה הטוש?
2. מהו המבנה של המים וכיצד הוא ממס?
3. מהו המבנה של האצטון וכיצד הוא ממס?

4. מהו המבנה של הכוהל וכיצד הוא ממס?
5. ממה מורכב הטוש השחור? 
6. כיצד פועלים הנוזלים על הטוש (כיצד משפיע הפאזה הנעה על הנייחת)?
תשובות:
1. הנוזלים הם החומר המשפיע ובנוסף גם הפאזה הנעה בתהליך. הטוש השחור הוא המושפע והפאזה הנייחת בתהליך. 
2. הנוסחה הכימית של המים הוא: H2O  כוחות הפועלים בין מולקולות המים הקוטביות הם קשרי מימן, שהם כוחות משיכה חשמליים. כדי שחומר ימס במים, חלקיקי החומר המומס צריכים להיות גם קשורים ביניהם בכוחות משיכה חשמליים, כלומר הם צריכים להיות קוטביים או יוניים.
3. הנוסחה הכימית של האציטון היא: C3H6O הוא מתמוסס בקלות בין השאר במים,אתר וכוהל ומשמש בעצמו כממס חשוב.
4. הנוסחה הכימית של הכוהל היא:  CnH2n+1OH והוא 1מסיסות טובה בממיסים קוטבים.
5. הטוש השחור הוא למעשה תערובת של מספר צבעים של דיו. כל אחד מהצבעים שיופיעו בשורת הצבעים, מייצג את אחד ממרכיבי התערובת דיו.
6. בתהליך הכרומטוגרפיה "מניחים" כמות קטנה של התערובת הנבדקת בקצה הפאזה הנייחת ומריצים את המריץ על פני הפאזה הנייחת.  המריץ "גורר" את התערובת הנבדקת. 


ביוגרפיה-מצגת:על מים
 portal.herzliya.k12.il/sites/sciens_7/maim/.../תכונות%20המים.ppt
ויקיפדיה בערכים- כוהל ואציטון.
מצגת: על כוהל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה